Jussi-ja-Anne-1024x682

Kiinteistöosakeyhtiö Uusi Lastensairaala ja Amplit Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Meilahteen rakennettavan Uuden Lastensairaalan sähköurakasta. Sopimuksen lopullinen arvo määritellään suunnitelmien valmistumisen jälkeen. Alustavan arvion mukaan urakka tulee olemaan suuruudeltaan noin 20 miljoonaa euroa.

Rakentaminen pyritään aloittamaan elokuussa 2014. Uudisrakennus alkaa kohota alustavien suunnitelmien mukaan 2015 keväällä, jolloin siihen liittyvät varsinaiset sähkötyötkin käynnistyvät suuremmassa laajuudessa. Tällä hetkellä tavoite on, että sairaala voidaan ottaa käyttöön vuoden 2017 aikana.

Kohde toteutetaan tavoitehintaurakkana, jossa urakoitsijalla on perinteistä kiinteähintaista urakkaa suurempi mahdollisuus vaikuttaa siihen, että sairaalalle asetetut tavoitteet saadaan toteutettua. Amplit Oy on soveltanut tavoitehintaurakkamuotoa onnistuneesti useissa isohkoissa kohteissa.

Saatu tilaus on jatkoa Amplit Oy:n menestykselle terveydenhuoltorakennusten sähköistyksissä. Aikaisemmin toteutettuja tai käynnissä olevia kohteita ovat muun muassa Myllypuron terveyskeskus, Malmin sairaala ja Meilahden sairaalan potilastornin saneeraus.

Maailman paras Lastensairaala on poikkeuksellinen kohde, jolle on asetettu poikkeuksellisen kovat tavoitteet. Näiden tavoitteiden toteuttamisen tulee olla kaikille hankkeen osapuolille kunnia-asia. “Uusi Lastensairaala 2017” -hankkeen nopea aikataulu on edellyttänyt uudenlaisten toimintamallien kartoittamisen. Rahoitusmalli joka perustuu osin kansalaisten lahjoituksiin velvoittaa meitä huolehtimaan siitä, että maailman parhaan lastensairaalan rakentaa Suomen paras tiimi.

Tavoitehintaurakkamalliin olemme halunneet sisällyttää myös talotekniikkaurakoitsijat, joiden osuus on merkittävä uudessa lastensairaalassa. Olen kiitollinen siitä, että Amplitin osaavat tekijät ovat mukana tiimissä ottamassa vastuuta yhteisestä tavoitteestamme” lausuu Uusi Lastensairaala 2017 tukiyhdistyksen ja säätiön puheenjohtaja Anne Berner.

Lisätietoja antavat toimitusjohtaja Jussi Kuusela, puhelin050 528 0978, jussi.kuusela@amplit.fi ja

Jukka Kaijalainen, puhelin 040 551 4800, jukka.kaijalainen@amplit.fi.