Uuden Lastensairaalan rakentaminen käynnistettiin symbolisella alkupamauksella lämminhenkisessä tilaisuudessa 26.8.2014. Tilaisuudessa paikalla olivat muun muassa Anne Berner (Uusi lastensairaala tukiyhdistys 2017 ry:n sekä Säätiö Uuden Lastensairaalan Tuki hallituksen puheenjohtaja), presidentti Martti Ahtisaari (Säätiö Uuden Lastensairaalan Tuki – valtuuskunnan puheenjohtaja), pääministeri Alexander Stubb, emerituspiispa Eero Huovinen sekä hankkeeseen valittujen urakoitsijoiden edustajat. Paikan päällä saattoi bongata myös useita muita julkisuuden henkilöitä ja kansanedustajia.

Lastensairaalan rakentamista varten tavoiteltu 30 miljoonaa euroa yksityistä rahoitusta on nyt saatu kerättyä kasaan, huomattavasti aikaisemmin kuin aluksi uskallettiin odottaa. Näin ollen projektin aikataulutavoitteessa on täysin mahdollista pysyä ja sen perusteella uusi lastensairaala on valmis vuoden 2017 loppupuolella.

Amplit Oy:llä on suuri kunnia toimia uuden lastensairaalan rakennusurakassa sähköurakoitsijana, osana valioliigaa, kuten SRV:n sekä elinkeinoelämän keskusliiton hallituksen puheenjohtaja Ilpo Kokkila puheessaan totesi. Tilaisuudessa Amplitista paikalla olivat hallituksen puheenjohtaja Guy Hellman, toimitusjohtaja Jussi Kuusela, Lastensairaalan sähköurakan projektipäällikkö Tomi Alanen sekä projekti-insinöörit Risto Heinänen ja Riku Leimola.

Berner, Ahtisaari, Stubb, Huovinen sekä HUS:n hallituksen puheenjohtaja Ulla-Marja Urho kiittivät jokainen puheissaan kaikkia lahjoittajia ja kertoivat odotuksistaan uuden lastensairaalan rakennusurakan suhteen. Urakoitsijoilla onkin varsin merkittävä rupeama edessään, sillä tavoitteeksi on asetettu maailman paras lastensairaala, jonka onnistumisen tärkeimpinä mittareina toimivat pienten potilaiden ja heidän omaistensa kokemukset niin henkilökunnan kuin hoidon tasosta, mutta myös kiinteistön ja laitteiston osalta.

Odotamme innolla pääsevämme tositoimiin tämän merkittävän ja haastavan urakan merkeissä!