Asentajaharjoittelijasta pääluottamusmieheksi


Antti Eskelinen, 38v . sähköasentaja ja pääluottamusmies

Aloitin Amplitilla vuonna -99 oppisopimuksella, joka kesti 3 vuotta. Sitä ennen olin ollut jo muutamina kesinä kesätöissä Amplitilla. Ensimmäiset vuodet kuljin vanhempien asentajien mukana ja sain heiltä oppia sähköasennustöihin. Kohteina olivat mm. Kätilöopiston sairaala, Lintulahti, Ida Aalbergin tie, Bilia Herttoniemi ja Kallion virastotalo. Oppisopimusvuosien jälkeen olin vuoden armeijassa ja sitten tulin takaisin ns. tuttuun paikkaan. Olin useamman vuoden riviasentajana erilaisissa kohteissa mm. Kallion paloasema, Järvenpään invalidiliiton palvelutalo, Jumbon laajennus, Jumbon parkkihalli, Espoon tori, Lystilän päiväkoti ja OPUS Herttoniemi.  Näissä kohteissa on ollut todella hyviä oppi-isiä, jotka ovat neuvoneet ja auttaneet.

Ensimmäisen kärkimieskohteen sain vuonna 2008. Kohteena oli Rantasipi Congress center Vantaalla. Sain sinne avuksi yhden todella kokeneen asentajan. Se auttoi paljon nuorta kärkimiestä kohteen läpiviennissä. Sen jälkeen olen tehnyt kärkimieshommia mm. seuraavissa kohteissa: Tiilitien varastohalli, Kulttuuritalo, INEX logistiikkakeskus, Åshöjdens grundskola ja K-Kampus. En ole kuitenkaan aina ollut kärkimiehenä, vaan olen ollut myös rivimiehenä mm. Potilastornissa, Uudessa Lastensairaalassa, Unioninkadulla, Itäkeskuksen Prismassa ja VR varikko Ilmalassa.

Olen omasta mielestäni edennyt uralla juuri sopivalla aikataululla, pienin askelin eteenpäin. Tässä Amplit on ollut hyvin tukemassa minua. Amplit on järjestänyt koulutuksia, jotka ovat auttaneet kehittymistä alalla, se on tärkeää asentajien kannalta. Olen käynyt mm. Amplitin oman projektinhoitajakoulutuksen ja minut on koulutettu tekemään suurjännitetöitä.  Amplit on ollut minulle hyvä työnantaja vuosien ajan.

Vuonna 2014 minusta tuli pääluottamusmies Amplitille, sen myötä työnkuva muuttui hiukan, mutta ei kauheasti, nykyään teen ehkä vähemmän kärkimiestehtäviä.

Vuosien varrella olen saanut tutustua moniin hyviin työkavereihin, osa on edelleen Amplitilla, osa on lähtenyt muualle tai siirtyneet eläkkeelle. Hyvillä työkavereilla on todella iso merkitys tässä työssä. Olen myös päässyt kouluttamaan harjoittelijoita sekä nuorempia asentajia sähköasennustöihin. Osa näistä nuoremmista asentajista toimii jo kärkimiestehtävissä. Se on ollut palkitsevaa hommaa.

Amplitissa on helppo edetä omalla uralla, jos vaan on itse haluja siihen. Tukea tähän saa varmasti. Hyviä esimerkkejä on monia.

Mieleenpainuvin hetki tähän mennessä on varmasti, kun saatiin Kulttuuritalo valmiiksi. Kohteessa oli paljon haasteita, koska museovirasto sekä Alvar Aalto -säätiö olivat vahvasti mukana kohteessa suojelemassa merkittävää rakennusta.

Henkilöstöedut ovat Amplitissa todella hyvät. Muutamia esimerkkejä: laaja työterveys- ja sairasvakuutus, merkkipäivämuistamiset, ePassi Sportti -liikuntaetu. Nämä ovat todella suosittuja ja henkilökunta on tyytyväinen näihin.