Projekti-insinööriksi uudelleenkoulutuksen kautta


Pasi Inkinen, 41 v, huollon ja kunnossapidon projekti-insinööri, ent. sähköasentaja

Amplitissa aloitin kymmenen vuoden työuran jälkeen kesäkuussa 2010 sähköasentajana urakoinnissa. Pian työsuhteeni alettua sattui työtapaturma, jonka seurauksena olkapääni vaurioitui.

 Pystyin kuitenkin palaamaan töihin pian ja työskentelemään asennustöissä vaurioituneen olkapään kanssa, kun työnantaja siirsi minut urakkapuolelta huollon ja kunnossapidon pientyöpuolelle, jossa oli mahdollista järjestää urakkapuolta kevyempää työtä. Selvää kuitenkin oli, ettei asentajan töitä voinut loppuelämäänsä jatkaa, joten lähdin opiskelemaan työnohella insinööriksi neljän vuoden aikana. Työnantaja kysyi, haluanko valmistuttuani siirtyä Amplitin työnjohdon puolelle projekti-insinööriksi ja minkälaista työtä haluaisin tehdä. Kerroin haluavani huollon ja kunnossapidon eli H&K:n työnjohdontehtäviin. Loppuvuodesta 2016 valmistuin ja aloitin työt Amplitin Malmin toimistolla puoliksi urakkapuolen ja  puoliksi H&K:n projekti-insinöörin tehtävissä.

Projekti-insinöörin työssä olen oppinut paljon. Nykyään olen siirtynyt kokonaan huollon ja kunnossapidon puolelle, jossa pääsen oppimaan koko projektin elinkaaren, tarjouslaskennasta takuutöihin. Asiakkaitani ovat mm. NCC, Vantaan kaupunki ja Helsingin kaupunki. Teemme huollossa ja kunnossapidossa projekteja muutamien satasten keikoista useampien satojen tuhansien eurojen projekteihin. Työ on hektistä ja kiireistä työtä, joka vaatii lukuisien projektien hallinnoimista yhtä aikaa, mutta juuri se on minulle työn suola. Koko ajan tulee uudenlaisia tilanteita ja oppii uutta. Koskaan ei voi myöskään korostaa liikaa hyviä työkavereita ja keskinäistä tuntemusta, joka auttaa esim. valitsemaan oikean asentajan hommaan kun hommaan.

Olen osallistunut projekti-insinööriurani aikana Amplitissa moniin sisäisiin koulutuksiin ja nyt olen juuri aloittanut Amplitin projektinhoitajakoulutuksessa, jossa pääsen kehittämään taitojani syvemmin Amplitin laatujärjestelmän mukaisessa projektinhallinnassa.

Amplit on reilu työnantaja, joka kohtelee kaikkia yhdenvertaisesti. Amplit välittää työntekijöistä ja se näkyy arjessa esimerkiksi laajan työterveyshuollon ja sairausvakuutuksen muodossa. Tätä ei välttämättä osaa arvostaa, ennen kuin itse tarvitsee sitä kipeästi. Amplitissa työsuhteen perusasiat ovat tietenkin hyvin kunnossa ja isolla firmalla on isoja kohteita sekä työsuhde on turvallinen. Henkilöstöedut ovat erityisen hyvät ja vaimokin odottaa aina Amplitin kesämatkaa. Kaiken kaikkiaan töihin on kiva tulla, kun on ihan mainiot ja ammattitaitoiset työkaverit, joilta saa aina apua. Joka asiassa löytyy joku, joka on ihan superammattilainen.