Kärkimiehenä ensimmäisessä omassa kohteessa


Sasu Suni, 28 v,  sähköasennuksen kärkimies

Ensimmäinen kosketukseni Amplitiin oli 2008 lopulla sähköasentajan työharjoittelun muodossa. Olin jo silloin kuullut paljon hyvää yrityksestä ja siksi toivoinkin pääseväni harjoitteluun juuri tänne.

Valmistuin vuonna 2010. Tein heti työsopimuksen ja ehdin työskennellä reilun kuukauden ennen varusmiespalvelukseen astumista. Se, että työharjoittelut oli suoritettu hyvällä motivaatiolla ja positiivisella asenteella näkyi varmasti myös siinä, että Amplit solmi kanssani työsopimuksen, sekä siinä, kun hyvissä ajoin ennen palveluksen loppumista jo soiteltiin ja kyseltiin, että milloin pääsen palaamaan myös heidän palvelukseen takaisin.

Jo heti ensimmäisessä työkohteessani minulle annettiin vastuuta ja osaamiseeni luotettiin. Sain tehtäväkseni hoitaa erään huonekaluliikkeen työt oikeastaan alusta loppuun. Tuli tehtyä aivan kaikkea hyllyn asennuksesta keskuksen kytkemiseen. Siitä se kokemus on sitten pikkuhiljaa karttunut.

Aloitin siis työurani rivimiehenä, josta vastuu on pikkuhiljaa kasvanut. Ensin vanhemman ja kokeneemman kärkimiehen apuna ja sijaisena. Nyt minulla onkin ensimmäinen oma kohteeni työn alla, jossa pääsen näyttämään osaamistani. Kiitos Amplitille luottamuksesta.

Työuralla eteneminen ja pärjääminen ylipäätään vaatii monia asioita. Itselle tärkeimpinä asioina pidän halua kehittyä uralla, motivaatiota, asennetta ja oma-aloitteisuutta.

Amplit haluaa selvästi panostaa työntekijöidensä osaamiseen ja ammattitaitoon. Meiltä löytyy useita firman sisäisiä koulutuksia. Sitten on myös yhteistyökumppanien järjestämiä koulutuksia kuten projektinhoitajakoulutusohjelma, jossa itsekin olen mukana. Koulutuksen tavoitteena on saada paremmat valmiudet selvitä työmaan haasteista. Käydään läpi muun muassa johtamista, projektin taloutta sekä esimiehen vastuita ja velvollisuuksia.

Amplit tarjoaa myös useita henkilöstöetuja. Laaja työterveyshuolto ja sairasvakuutus on näistä varmasti isoin. ePassi liikuntaetu on mahtava, koska sitä pystyy käyttämään erittäin monessa liikuntapaikassa. Itsestään huolta pitäminen onkin tärkeää, jotta paikat pysyvät kunnossa aina eläkeikään saakka.

Kun työporukka on hyvä niin se kannustaa tekemään entistä enemmän. Itselle ei ole ”huonoja” kavereita laajasta asentaja määrästä tullutkaan vastaan. Joka aamu on ilo lähteä töihin, kun tietää siellä olevan mukavia ja ammattitaitoisia kavereita tekemässä aina milloin mitäkin työmaata valmiiksi.

Hienointa työssä on se, että jokainen päivä on erilainen ja aina on uudet haasteet odottamassa.