Amplit on elämäntapa – Matka asentajasta projektipäälliköksi


Riku Leimola,  34v, sähkön projektipäällikkö

Olen työskennellyt Amplit Oy:ssä hieman yli 15-vuotta. Aloitin tammikuussa 2005 työharjoittelijana. Varsinainen työsuhde alkoi huhtikuussa 2005. Aluksi työskentelin sähköasentajana. Yhteensä asentajan ja kärkimiehen tehtäviä tein noin yhdeksän vuotta.

Alkuvuosina tein sähköasentajan perustyötä. Parin vuoden jälkeen tuurasin useamman vuoden kärkimiestehtävissä vanhempaa kärkimiestä. Tuuraamisesta sain paljon kokemusta ja luonnollisena jatkumona tehtävät muuttuivat kärkimiehen rooliin. Ensin pienempiä projekteja ja sitten vähän isompia. Kärkimiestehtäviä hoidin noin viisi vuotta. Projekti-insinöörin tehtäviä tein noin neljä vuotta ja nykyistä projektipäällikön tehtävää noin kaksi ja puoli vuotta.

Amplit on tukenut minua urallani paljonkin. Ensimmäinen tuki tuli vuonna 2005, kun minulle tarjottiin harjoittelupaikkaa. Työharjoittelu sujui ilmeisen hyvin, sillä vakituista työpaikkaa tarjottiin ennen kuin sain sähköasentajan perustutkinnon päätökseen. Olin juuri voittanut Taitaja 2005 kilpailun sähköasennuksessa. Uskoakseni monella oli suuri luotto nuoreen mieheen. Kiitos siitä etenkin nykyiselle Amplitin tekniselle johtajalle Tomi Alaselle.

2010 sain päätökseen sähköasentajan ammattitutkinnon. Tuon tutkinnon tein ilta-aikaan. Se alkoi muistaakseni klo 15, joten kolme kertaa viikossa täytyi pitää lyhennettyä päivää. Amplitilta sain tähän työaikajoustoa. Päällekkäin sähköasentajan ammattitutkinnon ja insinööriopintojen kanssa suoritin oppisopimuksella talotekniikka-alan projektinhoitajatutkinnon, jonka sain päätökseen vuonna 2011.

Insinööriopinnot alkoivat vuonna 2010 ja valmistuminen 2015. Koko tuon jakson tein päivisin töitä ja iltaisin opiskelin 3-5 päivää viikossa. Itse asiassa jossain vaiheessa tehtiin töitä öisinkin, kun projekti sitä vaati. Raskasta oli, mutta tukea tuli. Insinööriopinnon alkuvaiheessa oli jo selvää, että urakehitys on kohti projekti-insinöörin tehtäviä ja ehkä siitä pidemmälle. Ehtona oli saada opinnot päätökseen ja se toimikin hyvänä motivaattorina. Amplitilta on tullut tukea kaikissa opintojen vaiheissa ja kannustettu jatkamaan eteenpäin. Suuri kiitos siitä.

Uralla eteneminen vaatii, että on kiinnostunut siitä mitä tekee. Pitää myös mennä epämukavuusalueelle. Sinne olen mennyt lukemattomia kertoja ottamalla vastaan tehtäviä, joista ei oikeasti ole ollut mitään hajua. Kokemuksen myötä asiat muuttuvat ”normaaleiksi” eivätkä ne aiheuta suurempaa huolta.

Yli 15 vuotta sitten, kun tulin Amplittiin oli ensivaikutelma hirveä kiire. Tuolloin teimme Kampin keskusta seitsemän päivää viikossa. Se oli aikamoinen rypistys. Nuorella miehellä tuntui aika lailla myös lompakossa. Hauskaa oli… Huomasin myös, että työtehtäviä annettiin laajasti erilaisia. Mukana oli monimutkaisiakin töitä, mutta niistähän sitä vasta oppii.

Amplit on työnantajana joustava ja aidosti tahtoo tekijöilleen jatkumoa tuleviin haasteisiin. Katse on kauas tulevaisuuteen. Henkilöstö on aivan huippua! Pitkän taustani seurauksena minulla on työkavereita kaikissa tehtävissä. Asiat asioina ja ihmiset ihmisinä. Pidempään olen sanonut, että tämä on enemmänkin elämäntapa, kuin työpaikka.

Parhaiten on jäänyt uran varrella mieleen, kun vuonna 2007 tuurasin ensimmäistä kertaa kärkimiestä kesäloman ajan Helsingin sähkötalolla. Työmaalla oli 11 miestä ja olin aivan pihalla. Siinä nuori mies juoksi pitkin työmaata. Siitä en tiedä miten onnistui, arvioikoot muut sitä. Seuraavan kerran oli jo hieman helpompaa.

Amplitilla on paljon henkilöstöetuja. Etenkin laaja työterveyshuolto on loistava. Myös liikuntaa tuetaan ja merkkipäiviä muistetaan. Olkoot niin jatkossakin.