Amplit lahjoitti urakasta vapautuneen sähkömuuntajan Ukrainalle


Amplit teki helmikuussa keskijännitekojeiston saneerausurakan kohteeseen Elimäenkatu 27. Urakasta vapautui käyttökelpoinen muuntaja, joka matkasi Ukrainaan toteuttamaan elintärkeää tehtävää. Kyseisellä muuntajalla voidaan mahdollistaa sähköt kokonaiselle asuinkerrostalolle tai toimitilakiinteistölle.

”Hanke käynnistyi kojeiston vaihto urakkana, johon tarjosimme optiona myös muuntajan vaihdon. Vanha muuntaja oli kuituhartsi kuivamuuntaja vuodelta 1992, ja oli perusteltua vaihtaa se uuteen samalla jännitekatkolla. Lopulta kohde tilattiin muuntajan vaihdon kanssa. Laitteen todettiin olevan täysin toimiva ja arvion mukaan, sillä voisi olla elinkaarta jäljellä vielä kymmeniä vuosia. Suomessa se olisi toimitettu arvottomana kierrätykseen. Olin lukenut Ukrainalla olevan tarve sähkönjakelun komponenteille ja kysyin asiaa sisäministeriöltä. Tarjosimme muuntajan ja kojeiston Ukrainalle, (he saattavat kelpuuttaa myös varaosiksi viallisia komponentteja). Muuntaja kelpasi hyvin ja aloimme selvittämään laitteen kuljetus mahdollisuuksia. Laite noudettiin 10.3 haalausfirma Kojalait Oy:n hallilta ja se tekee parhaillaan matkaa kohti Ukrainaa. Muuntajalla voidaan mahdollistaa sähköt kokonaiselle asuinkerrostalolle tai toimitilakiinteistölle. Kiitos yhteistyöstä Sisäministeriö, SDF Park Vallila, Kojalait Oy sekä Fracht Group. ”

– Panu Svahn,  Amplit Oy

Suomi on ollut sodan aikana yksi eniten energia-alan apua Ukrainaan tarjonneista maista. Viime viikkojen aikana Ukrainaan on lähtenyt Suomesta muun muassa 77 muuntajaa, suurikokoisia varavoimalaitteita sekä siirrettäviä lämmön- ja höyryntuotantolaitoksia. Venäjän hyökkäys on tuhonnut maan energiantuotantolaitoksia ja sähköverkkoa. Laajat sähkökatkot ovat vaikuttaneet ihmisten elämään ympäri maata.

Lue aiheesta lisää: https://intermin.fi/-/suomesta-lahetettiin-ukrainaan-aurinkosahkojarjestelma-ja-muuta-energia-alan-materiaaliapua