Amplit on solminut Laakson yhteissairaala-hankkeen talotekniikan alaurakka-allianssin allianssisopimuksen


Helsingin kaupunki ja HUS ovat hyväksyneet hankesuunnitelman Laakson yhteissairaalan rakentamisesta. Sen myötä hanke on päässyt aloittamaan ensimmäisen toteutusvaiheen rakentamisen. Amplit on solminut Laakson yhteissairaala -hankkeen talotekniikan alaurakka-allianssin allianssisopimuksen.

Amplit, Consti sekä Quattroservice ovat Talotekniikka-alaurakka-allianssin kolme toimijaa, jotka vastaavat kokonaisuudesta yhdessä. Nyt allekirjoitettuja sopimuksia koskevat kehitysvaiheet maanalaisten tilojen, aluetöiden sekä päärakennuksen osalta jatkuvat loppusyksyyn, jonka jälkeen tavoitteena on siirtyä toteutusvaiheeseen. Laakson yhteissairaala -hanke jakautuu useisiin toteutusvaiheisiin, joista kuhunkin siirtymisestä sovitaan erillisellä tilauksella. Tämänhetkisen aikatauluarvion mukaan tositoimiin talotekniikan osalta päästään vuoden 2024 puolivälin tienoilla.

Helsingin kaupunki ja HUS uudistavat Laakson sairaala-alueen vuosien 2022-2030 aikana. Hanke käsittää kaksi uutta sairaalarakennusta, ja kahden suojellun sairaalarakennuksen peruskorjauksen. Lisäksi sairaala-alueelle rakennetaan kalliopysäköintilaitos ja maanalainen huoltokerros. Oikeuspsykiatrisen hoidon sairaalarakennus rakennetaan Ohkolan alueelle Mäntsälään. Hanke toteutetaan allianssimallilla, jonka muodostavat: HUSin ja Helsingin kaupungin muodostama kiinteistöosakeyhtiö, SRV Rakennus Oy sekä hankkeen suunnittelijat. Lisäksi allianssi on muodostanut alaurakka-allianssit hankkeen infratoimijoiden ja talotekniikkatoimijoiden kanssa.

Kuvassa Laakson päärakennus (Havainnekuva: Laakson LATU)