Amplit TATE-urakoitsijaksi Tapiolan Feenixiin


Espoon Tapiolan keskustaan nousee tornitalokokonaisuus nimeltään Tapiolan Feenix, joka käsittää kaksi tornia, matalamman väliosan ja pysäköintihallin. Tämän tornitalokokonaisuuden  suunnittelussa on huomioitu erityisesti laadulliset ja tekniset vaatimukset, jotka yhdessä toteutuksen kanssa muodostavat harmonisen kokonaisuuden harkittujen detaljien avulla. Sisätiloissa korostuu luonnonvalo, esteettömyys ja asumisen mukavuus.

Kohteen on suunnitellut professori, arkkitehti SAFA Antti-Matti Siikala, joka on aiemmin suunnitellut mm. Uuden Lastensairaalan ja Sanomatalon Helsingissä. Kohteen omistaja on Jealha Oy ja rakennuttaja MaxBuild Oy. Amplit on mukana TATE-urakoitsijana.

Valmistuessaan Tapiolan Feenixin ensimmäiseen vaiheeseen kuuluu As Oy Espoon Tulilinnun tornin 12  kerrosta ja 78 huoneistoa sekä As Oy Espoon Aurinkosiiven väliosan, jossa on 32 huoneistoa viidessä kerroksessa. Lisäksi koko urakkaan kuuluu kolme liiketilaa ja pysäköintiyhtiö. Toinen torni, jossa on 90 huoneistoa, jää rakennuttamisen toiseen vaiheeseen. Ensimmäisen vaiheen arvioitu valmistumisaika on vuoden 2022 loppupuoli.