Amplit toteuttamassa Kauppakeskus Lippulaivan talotekniikkaa


Espoonlahteen rakentuva Kauppakeskus Lippulaiva edustaa Euroopan energiatehokkainta rakentamista ja on siksi mukana EU:n SPARCS-hankkeessa. Hankkeeseen liittyvät energiaratkaisut näkyvät erityisesti energiatuotannossa ja -varastoinnissa sekä älykkäissä säästöstrategioissa. Talotekniikka on mielestämme näiden tavoitteiden keskiössä ja olemme siksi erityisen innolla mukana toteuttamassa kohteen talotekniikkaa.

Lippualaivan omistaa Citycon Oyj ja hankkeessa rakennuttajana toimii Skanska Oy. Amplit toteuttaa kohteen sähkön pääjakelu-urakan sekä lämmitys- ja jäähdytysurakan. Amplitille tämä hanke onkin toivottu jatke Espoonlahden alueella, sillä olemme myös mukana Lippulaivan yhteydessä olevan Espoonlahden metroaseman hankkeessa.

Lippulaivan on määrä valmistua 2022 vuoden puolella ja sinä aikana se työllistääkin henkilöstöämme noin kolmenkymmenen hengen verran. Lippulaivan kokonaislaajuus on valtavat 130.000 bruttoneliötä ja näistä vuokrattava pinta-ala on 44.000 neliötä. Kauppakeskuksesta tulee päivittäistavaravetoinen kauppakeskus, jonne on suunnitteilla noin 80 erilaista liiketilaa. Lisäksi kohteeseen kuuluu kaksi pysäköintikerrosta. Citycon arvioi kauppakeskuksen vuosittaiseksi kävijämääräksi noin kahdeksan miljoonaa asiakasta. Tämän laajennuksen myötä Kauppakeskus Lippulaivasta ei tule vain energiatehokkuuden edelläkävijä, vaan se kasvaa kooltaan myös yli kaksinkertaiseksi vuonna 2017 purettuun Lippulaivaan verrattuna.

 

Lue lisää:

Cityconin tiedote Lippulaivasta