Keskustassa sijaitsevat toimistotalot saavat lisäkerroksia


Korkeavuorenkadulla 32-34 sijaitseva toimistotalo saneerataan uuteen uskoon. Tällä hetkellä kahden kuusikerroksisen ydinkeskustassa sijaitsevan rakennuksen korkeus kasvaa peräti kahdella kerroksella. Korotuskerrokset toteutetaan porrastetusti niin, että julkisivun puoli vetäytyy kerros kerrokselta sisäänpäin.

Rakennuksesta vähintään maantasokerros tullaan jatkossa varaamaan toimiston sijasta ravintola- ja liiketilaksi, jonka tarkoituksena on nostaa alueen palvelutasoa. Yläkerrokset jäävät edelleen toimistojen käytettäväksi. Tämän lisäksi saneerauksen tarkoituksena on yhdistää tällä hetkellä kaksi erillistä toimitilaa yhdeksi korkeatasoiseksi toimistorakennukseksi.

Amplit on mukana toteuttamassa kohteen sähköurakkaa. Kohde on niin teknisesti kuin myös sijaintinsa puolesta haastava, ja rakennuksesta osa on myös sen historiallisen arvon vuoksi suojeltu. Hankkeelle tullaan sen valmistuttua hakemaan LEEED Platinum-ympäristösertifiointia.

Urakan kokonaispinta-ala  on 10.000 brm2, joista laajennustyöt käsittävät noin 2.000 brm2. Työt ovat aloitettu syksyllä ja kiinteistön on määrä olla valmiina alkuvuodesta 2023. Kohteen rakennusurakoitsijana toimii YIT Suomi Oy ja rakennuttajana kiinteistösijoittaja Sirius Capital Partners.

Kuva: YIT Suomi Oy