Kokkokalliontie 3:ssa tehdään energiatehokasta talotekniikkaa


Helsingin Pitäjänmäessä sijaitseva kerrostalo, Kokkokalliontie 3, käy läpi mittavan peruskorjauksen. Rakennuksen kymmeneen kerrokseen mahtuu kahteen rappukäytävään 51 asuinhuoneistoa ja muutama liiketila, ja se on alkujaan valmistunut vuonna 1974.

Kohteen rakennuttaja on Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo ja KVR-urakoitsija Consti Korjausrakentaminen Oy. Amplit toteuttaa kohteen koko talotekniikan LVISA-urakoitsijana. Saneerauskohde ja eri osapuolten hyvin alkanut yhteistyö on jatkumoa Kokkokalliontie 1:stä, jossa saneeraustyöt ovat vielä kesken.

Kiinteistössä olevat asuinhuoneistot ovat Elon vuokrakohteita. Saneerauksen yhteydessä rakennukset ullakkotilat muutetaan huoneistoksi ja toisen rappukäytävän asuntojen kokoja pienentämällä asuntojen määrää kasvatetaan 83:een.

Kohteen tekniikassa on myös huomioitu rakennuksen hiilijalanjälki, sillä esimerkiksi lämmitys tullaan toteuttamaan energiaa säästävällä PILP-järjestelmällä, jossa lämmitystä otetaan mahdollisimman paljon talteen IV-koneista varsinaisen kaukolämmön käytön sijasta. Tämän lisäksi sisälämpötilaa säädellään Oumanin olosuhdejärjestelmän avulla, jossa huoneistojen lämpötilaa mitataan jatkuvasti.

Kohde toteutetaan tavoitehintaurakkana ja sen on määrä valmistua 2022 vuoden loppupuolella.